Kako instalirati Wordpress blog

Kako instalirati Wordpress blog? Prvo što morate učiniti jeste da skinete Wordpress sa zvaničnog sajta. Zatim sledite uputstva:

1. Otpakujte arhivu u prazan direktorijum.
2. Napravite novu MySQL bazu podataka.
3. Оtvorite wp-config-sample.php nekim jednostavnim uređivačem teksta kao što je WordPad, Notepad, ili sličnim i popunite podatke o vašoj bazi podataka.
4. Sačuvajte datoteku kao wp-config.php
5. Pošaljite sve na server.
6. Оtvorite wp-admin/install.php u vašem web pregledaču. Ovo će podesiti tabele koje su potrebne vašem blogu. Ukoliko postoji greška, proverite vašu datoteku wp-config.php, i pokušajte ponovo. Ukoliko ponovo ne uspe, idite na forum za podrški sa što više podataka koje možete skupiti.
7. Zapamtite lozinku koja vam je dodeljena.
8. Instalaciona skripta će vas onda poslati na stranicu za prijavu. Prijavite se sa korisničkim imenom admin i lozinkom koja vam je dostavljena tokom instalacije. Onda možete pritisnuti na "profil" da biste promenili lozinku.

Ovo je jedan način. Postoji još jedan, mnogo brži. Da bi mogli instalirati wordpress na ovaj način morate imati zakupljen hosting koji vam omogućava instalaciju, ne samo bloga, već i raznih drugih skripti, jednim klikom. Ovo se u ponudi hosting kompanija označava "1click installer", "Fantastico" i sl. Takođe, ovim načinom će MySQL baza biti automatski napravljena, pa ne morate da se mučite.

Jedini problem kod ovog drugog načina instalacije je taj što će default jezik vašeg wordpress bloga biti engleski. Dobra strana je to možete naknadno ubaciti prevod u vaš wordpress blog.

Sad znate kako je jednostavno instalirati svoj wordpress blog. Jedino što vam može zasmetati kod Vašeg novog bloga jeste izgled, ali ne brinite, zato služe besplatne wordpress teme.

1 коментар:

Анониман је рекао...

ZDRAVO,
VRLO INTERESANTAN POST.INTERESUJE ME KAKO MOZEMO DA POSLE INSTALACIJE FANTASTICOM I POSTO SMO ODABRALI NEKU BESPLATNU TEMU KOJA NAM SE DOPADA,UBACIMO PREVOD NA SRPSKI (LATINICA)
SANJA