Kako napraviti sajt besplatno

Kako napraviti sajt? Sa porastom broja korisnika interneta, ovo pitanje, "kako napraviti sajt?", postavlja sve više ljudi. Čak ste i Vi jedan od njih jer inače ne biste čitali ovaj tekst.

Jedno od osnovnih pitanja je da li želite da napravite sajt za svoju dušu ili želite da zaradite.Kada pravite sajt za sebe, bez ekonomske motivacije, već za desetak minuta možete imati svoj sajt. Dovoljno je da znate neki sajt koji vam omogućava besplatan hosting i besplatan domen tj. subdomen, kao i besplatan site builder (program za izradu sajtova). Na internetu možete naći zaista veliki broj programa za izradu sajtova, a najveći broj njih je besplatan, ili ima trial verzije. Programi za izradu sajtova vam zaista mogu olakšati posao ako ste početnik, pa čak i ako već imate nekog iskustva u izradi sajtova.

Možda će vam još lakše biti da napravite blog. Najpoznatiji sajtovi koji vam omogućavaju da napravite svoj blog su: wordpress.com, blogger.com, mojblog.rs, itd. Ovde je dovoljno da odaberete ime svog bloga, jedan od unapred definisanih izgleda i gotovo istog trenutka možete da počnete sa blogovanjem i obljavljivanjem sadržaja na internetu. U drugom postu je već objašnjeno kako napraviti blog.

Ako želite da zaradite svojim sajtom, sama izrada sajta može biti nešto složenija. Takođe postoje još neke stvari na koje morate obratiti pažnju. Svakako je jako važna poseta, jer bez posete nema ni zarade. Možete napraviti extra dobar sajt, ali ako takav sajt nema posetioca, džaba vam trud. Upravo zato morate promovisati svoj sajt a načini promocije sajta su zaista brojni.

Kako promovisati sajt je pitanje koje u stopu prati ono prvo pitanje s početka posta "kako napraviti sajt". Slobodno možemo reći da je jedan od najvažnijih načina promocije sajta optimizacija sajta i pitanje kako optimizovati sajt. Najveći broj poseta dolazi s pretraživača, a da biste bili prvi na pretraživači, i samim tim generisali najveću posetu, morate optimizovati svoj sajt. Postoje brojni tekstovi na temu optimizacije sajta, ali te tekstove često pišu oni koji nisu dovoljno stručni, pa samim tim ima i dosta zabluda o optimizaciji sajta.

Kako napraviti sajt, kako napraviti blog, optimizacija bloga i sajta za pretraživače, načine promocije, pa i mnogo više saznaćete čitajući ovaj blog i naredne postove koji slede.

Нема коментара: